nedjelja, 6. studenoga 2011.

biografije članova udruge

Ivana Bašić (1973.) zvanje profesorice hrvatskog jezika i književnosti stekla je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, smjer kroatistika. Magistrirala je na katedri za noviju hrvatsku književnost s temom Pripovjedni modeli Vesne Bige. Deset godina radila je kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti, u Gimnaziji Velika Gorica i u Općoj privatnoj gimnaziji. Dvije godine radi kao ravnateljica Pedagoškog učilišta, ustanove za permanentno usavršavanje nastavnika koja provodi i seminare iz waldorfske pedagogije. Kao gošća predavačica predaje na poslovnim učilištima Supera i Filaks. Predsjednica je udruge Balans centar za socijalnu umjetnost i voditeljica seminara za poetsku terapiju i biblioterapiju u organizaciji udruge. U sklopu djelatnosti udruge provela je niz komunikacijskih radionica i seminara s temom Kako međusobno razgovaramo i Metakomunikacija u timu.

U udruzi provodi radionice i seminare na temu Poetska terapija u nastavi književnosti za profesore književnosti, pedagoge i psihologe, te održava predavanja na temu Biblioterapija i poetska terapija za knjižničare. U radionicama se iskušavaju provjereni modeli biblioterapije po modelima koje su u svojoj praksi iskušali biblioterapeuti diljem svijeta, i prilagođavaju se nastavnom procesu kao motivacijska metoda i radu knjižnice kao jedan od modela rada s korisnicima. Kako su biblioterapija i poetska terapija prepoznate u svijetu kao pomoćne discipline psihoterapije i kao takve postoje već 80 godina, cilj udruge je stvoriti i u Hrvatskoj krovnu organizaciju po uzoru na NAPT (National Association of Poetry Therapy) koja će obrazovati stručnjake iz područja zdravstva, školstva i socijalnog rada u tom području, pružati stručnu podršku i izdavati publikacije koje prate razvoj biblioterapije i poetske terapije u teoriji i praksi. Cilj je također osnivanje i vođenje što većeg broja čitateljskih grupa u kojima bi oživila pripovjedačka i razgovorna kultura izgubljena na ovim prostorima u posljednjih nekoliko desetljeća.

Martina Skender, grafički dizajner, osoba zaslužna za dizajn knjige Biblioterapija i poetska terapija- priručnik za početnike i za prve korake Balans centra za biblioterapiju- nakon Siska, Zagreba i Izraela, trenutno živi i radi u New Yorku. Više o Martini i njezinom radu na http://www.studiomsk.com/

Nenad Kosak (1966.), zvanje diplomiranog učitelja razredna nastave i glazbene kulture stekao je na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu - Odsjek u Petrinji (2002.). Glazbenom pedagogijom u razrednoj nastavi bavi se od početka radnog vijeka kao voditelj školskog zbora učenika razredna nastave, korepetitor, voditelj orkestra blokflauta, te kao voditelj glazbene radionice gdje primjenjuje osnovne smjernice Orff pedagogije. Dugogodišnji je član Hrvatske udruge Carla Orffa (Zagreb) u kojoj je, na nizu radionica i seminara u organizaciji udruge, stekao znanja i praktične vještine ovog pedagoškog pristupa poučavanju glazbe.

U organizaciji Udruge Grad Sunca, organizira i vodi radionice iz područja glazbene kulture za voditelje i volontere različitih udruga koji rade s djecom s posebnim potrebama Više od petnaest godina djeluje kao zborist ili solo pjevač u nekoliko zagrebačkih ansambala (Mješoviti pjevački zbor Lira, Filharmonijski zbor Zagreb, Collegium pro musica sacra, Vokalni ansambl Grič, Hrvatski pjevački zbor Ivan pl. Zajc, Renesansni ansambl Vatroslav Lisinski, Komorni zbor Ivan Filipović, Canticum, Ansambl Triola, HOKUD Sloboda, Ansambl Paratge, Ansambl za ranu glazbu Minstrel). Pohađao je satove solo pjevanja kod mr. Davorke Horvat u Studiju Kubus, te radionice zbornog i solo pjevanja kod Joshue R. Jacobsona (SAD) i Wolfganga Helbicha (Njemačka) na festivalima Zimriya (Izrael 2001. i 2004.).

Antonija Vlahović (1975.) diplomirala je 2000. godine hrvatsku kulturu i sociologiju na Hrvatskim studijima.  Od 2001. radi u Srednjoj školi Jastrebarsko kao profesorica hrvatskog jezika i sociologije. Vodila je niz izvannastavnih aktivnosti vezanih uz književnost, kreativno pisanje i čitanje, grupe za samopomoć i, posljednje, poetsku terapiju. Područja njezinih interesa su književnost (posebno poezija), literatura za samopomoć, psihologija adolescenata i odraslih, komunikacija. Piše poeziju i objavila je zbirku pjesama. 

Anne-Marie Magovac profesorica je hravatskog jezika i književnosti na poslijediplomskom studiju krostistike. Zaposlena je kao odgojiteljica u Učeničkom domu Ivana Mažuranića u Zagrebu. Mentorica je odgojne skupine i voditeljica društveno-humanističkog aktiva, voditeljica mutimedijske i dramske skupine. Sudjelovala je u brojnim edukacijama i projektima vezanima uz medijaciju i rad s mladima (Forum za slobodu odgoja), čitanje i promicanje čitanja (AZOO, ŽSVO, Balans centar).

Ima bogato radno iskustvo lektora, redaktora i korektora (Narya, Burda, Europapress Holding, Državni zavod za statistiku, Klub studenata sociologije Diskrepancija, Arkzin) i profesorice hrvatskog jezika (Gimnazija i ekonomska škola Benedikta Kotruljevića, OŠ Ljubo Babić, Osnovna škola Klinča Sela, Poljoprivredna škola). Posebno područje interesa i stalnog usavršavanja- posredovanje u sukobima (rad s djecom i mladima), komunikacijske vještine i poetska terapija u nastavi jezika i književnosti.

Iva Burčul, autor, izvođač, koreograf, pedagog, završila je osnovnu baletnu školu u Zadru. Studirala je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Pohađala je seminare kod Kiline Cremone, MAPA (Aleksandar Acev, Fritz Vogels, Ralf Ruher, El Sorber). Surađuje s Jasnom Frankić, Ivanom Muller, Natašom Lušetić, Nerinom Gattin, Irmom Omerzo, Bojanom Jablanovcem i drugima. Sudjelovala je u brojnim projektima (Ulice, 1994, Fuštan, 1998, Kaba, 1999, Metamorfoza, 1999, Ariel-fragmenti, 2001, Kažeš anđeo, 2003, Kralj Gordogan, 2005, Ne kao ja, 2007) i autorica samostalnih koreografija (Zločin na kozjem otoku, 2000, U traganju za plavim, 2000).  Trenutno pohađa četverogodišnji studij Obuka za Yoga učitelje, u Zadru, kod Jadranka Mikleca. Posljednji plesni projekt u kojem je sudjelovala, izveden pod nazivom "etc.etc." na Zadru snova 2012. godine u suradnji sa Mehdijem Farajpourom (Oriantheatre company), nastao je na podlozi poezije Antonina Artauda.    

Jedna je od osnivačica kazališne udruge Igrajmo se i osnivačica kazališne udruge Zalet u Zadru koju vodi od 2004. godine. Osnovni ciljevi udruge Zalet su poticanje kazališne edukacije mladih o dramskom i plesnom kazališnom stvaralaštvu putem kreativnih radionica (fizičko/plesno kazalište) - udruga organizira seminare, tribine i skupove o kazališnom stvaralaštvu, potiče organizaciju festivala, predstava i performansa. 
Nema komentara:

Objavi komentar