četvrtak, 1. studenoga 2012.

Interliber 2012- SAMO ZA TAJ OSJEĆAJ (radionice za srednjoškolce)

Balans centar i ove godine sudjeluje na Interliberu- prošle godine proveli smo tri radionice POETSKOG KOLAŽA, ove godine djeci i mladima nudimo radionicu SAMO ZA TAJ OSJEĆAJ!

Naslov radionice: Samo za taj osjećaj


Svaka generacija ima poseban doživljaj prostora i vremena u kojem odrasta i razvija se, što se najbolje zrcali u govoru i pismu koji odražavaju materijalnu stvarnost u kojoj živimo, ali i mišljenja, stavove, i osjećanja- taj je govor doslovno najdinamičniji izdanak jezika i mijenja se sa svakom novom generacijom.

Cilj radionice je stvoriti mali rječnik jedne generacije koji će obuhvatiti izraze kojima se sudionici služe u svakodnevnom govoru kako bi opisali svoja osjećanja ljubavi, mržnje, pripadanja, nepripadanja, privlačnosti i odbojnosti, sreće, zadovoljstva. Radionica je podijeljena na dva dijela- u prvom dijelu sudionici će u grupama istraživati svoj jezik osjećaja i zapisivati slobodne opisne definicije, a u drugom dijelu organizirat će ih u leksikografske jedinice koje će kasnije sve grupe zajedno objediniti u mali rječnik osjećaja jedne generacije.

Rječnik će kasnije biti obrađen i ponuđen na korištenje profesorima, roditeljima, djedovima i bakama, braći i sestrama kao oblik međugeneracijske komunikacije.


Voditeljica radionice: mr.sc Ivana Bašić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti


Ovim putem pozivamo sve profesore da dovedu svoje učenike na radionicu koja će se održati u nekoliko terimna prema rasporedu objavljenom na stranicama Knjižnica grada Zagreba, slijedite link: http://www.kgz.hr/default.aspx?id=6770


Nema komentara:

Objavi komentar

Prikaz knjige: Što je smisao nastave književnosti? - Treći dio: DIO I CJELINA

Ivana Bašić: „ Što je smisao nastave književnosti? – knjiga koja traži sugovornika “, Balans centar za logopedagogiju i biblioterapiju, Z...